Samsung, Z Fold6 ve Flip6 modellerini bekleyenlere güzel haber

Koreli yayın organı The Elec’e göre, Samsung’un yaklaşmakta olan Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6 modellerinde Exynos çiplerini kullanmayacağı bildirildi. Samsung, bugüne kadar tüm katlanabilir telefonlarını yalnızca Snapdragon çipleriyle donatmıştı ve bu nedenle 6. nesil katlanabilir telefonlarda da Snapdragon çipseti kullanılması sürpriz olmayacak.

Bununla birlikte, Samsung son birkaç nesilde kendi üretimi olan çiplerin performansını ve enerji verimliliğini artırmış durumda. Şirketin amacı, akıllı telefon işinde daha fazla kontrol sahibi olmak ve maliyetleri düşürmek gibi görünüyor. Exynos çiplerinin Snapdragon muadillerine göre genellikle biraz daha kötü performans gösterdiği biliniyor, ancak son raporlar Exynos 2500 çipsetinin enerji verimliliği açısından Snapdragon 8 Gen 4’ü geride bırakacağını öne sürüyor. Yine de, bu yeni çipsetin ilk olarak S25 serisi ile piyasaya sürülmesi bekleniyor ve 6. nesil katlanabilir telefonlar için mevcut seçenekler arasında Exynos 2400 ve geçen yılın Snapdragon 8 Gen 3 yer alıyor.

Exynos 2400’ün halen yeterince verimli olmadığı bildirildiği için Samsung’un bu çipseti kullanmaktan kaçındığı belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen beşinci nesil Flip telefon 3700mAh bataryaya sahipti. Z Flip 6’nın içinde 3880mAh kapasiteli bir bataryanın yer alacağı ve bunun 4000mAh olarak reklam edileceği söylentileri var, ancak bu bile bir amiral gemisi çipset için yeterli değil.

Bu nedenle, Samsung‘un maliyet etkin olmasa bile enerji verimliliğini önceliklendirdiği düşünülüyor. Galaxy Z Fold6, Geekbench’te zaten ortaya çıktı ve telefonun Temmuz ortasında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx