Nothing, iOS 18 ile iPhone’lara Gelen Simge Kişiselleştirme Özelliğini Ti’ye Aldı

Apple’ın dün akşam gerçekleştirdiği WWDC 2024 etkinliği, herkesin büyük bir merakla beklediği iOS 18‘e de ev sahipliği yaptı. Şirket, yeni işletim sisteminin tüm özelliklerini bu etkinlik kapsamında açıkladı. En dikkat çekici özelliklerden bir tanesi ise simgelerin özelleştirilebilmesiydi.

iOS 18’in yayımlanmasıyla iPhone sahipleri, uygulama simgelerini diledikleri gibi özelleştirebilecekler. Böylelikle iOS’un alıştığımız arayüzünün dışına çıkılabilecek. Ancak bu özellik, Android tarafında dalga konusu oldu. Çünkü pek çok firma, Android cihazlar için zaten simge özelleştirme özelliği sunuyorlardı. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Nothing de konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Nothing’in X’te yaptığı paylaşım şöyleydi:

Herhangi bir açıklamanın yapılmadığı paylaşımda, Nothing markalı akıllı telefonlardaki simge özelleştirme ekranını görüyoruz. 

Apple’ın simge özelleştirme özelliği böyle görünecek:

Android’in açık kaynak kodlu yapısı, diğer geliştiricilerin bu işletim sistemi üzerinde sınırsız değişiklik yapabilmelerini sağlıyor. Ancak iOS, kapalı kaynak kodlu bir yapıya sahip. Bu da kullanıcıların, Apple’ın sunabildiği kadar özellik kullanabilmelerini sağlıyor. Hâl böyle olunca Apple’ın yeni sunduğu ancak Android’de çoktan bulunan özellikler, her zaman için dalga konusu olmaya devam edecek.

iOS 18’in tüm özellikleri için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx