Miilux OY, yeni zırh çeliklerini Eurosatory Fuarı’nda tanıttı

Yerli zırh çeliği üreticisi Miilux OY, uluslararası savunma ve güvenlik sektörünün önde gelen etkinliklerinden Eurosatory Fuarı’na katıldı. Miilux OY, 17-21 Haziran tarihleri arasında Paris’te ziyaretçilerini ağırlayan fuarda, son teknolojiye sahip ürünlerini yerli ve yabancı sektör paydaşları ile buluşturdu.

Küresel arenadaki etkinliğini artırma hedefi doğrultusunda Eurosatory 2024 Fuarı’na katılan şirket, Protection ürün gamında yer alan yeni zırh çeliği Protection 560T ile özellikleri geliştirilen Protection 600T’yi sahneye çıkardı. Şirket, ürün gamına eklemek için yoğun çalışmalar yürüttüğü denizaltı çeliği kalitelerinin yanı sıra özellikle ana muharebe tankı projelerinde tercih edilen Protection 360T’yi de ziyaretçilere tanıttı.

Şirketin fuarda sergilediği çok yüksek sert çelikler grubunda bulunan Protection 560T, çeliğin yüksek sertlik ve şekil alma kabiliyetine ihtiyaç duyulan zırh sistemlerinde kullanılabilecek. Protection ürün serisine eklenen ve uluslararası standartlara uyumlu olan Protection 560T, yeni nesil zırhlı araç projelerinde ağırlığın azaltılmasına da katkı sağlıyor. Uluslararası savunma sanayiinde birçok firmanın ihtiyacını karşılaması hedeflenen yeni zırh çeliği Protection 560T’nin yurt dışı pazarında yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

TÜRKİYE, DENİZALTI ÇELİĞİ ÜRETEN ÜLKELER LİGİNDE

İDEF 2023 Fuarı’nda ilk kez sergilediği denizaltı çeliği ile Türkiye’yi denizaltı çeliği üreten ülkeler ligine dahil eden şirket, söz konusu ürünü ile Eurosatory 2024 Fuarı’nın ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Dünyada Almanya, Fransa, ABD ve Çin gibi çok az sayıda ülkenin üretebildiği denizaltı çeliği, Türkiye’nin savunma sanayiindeki dışa bağımlılığını azaltma yolunda çok kritik bir adımı temsil ediyor.

KAYNAK: İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx