Kelebekler Vadisi’nde selfie çekerken 350 metreden düştü  

Kenan GÜRBÜZ

Muğla Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezine Fethiye’de bulunan Kelebekler Vadisi yüksekten düşme vakası olduğuna dair ihbar geldi.

İhbar sonrasında harekete geçen ekipler, vadinin zorlu koşullarına rağmen kısa sürede bölgeye ulaştılar. Bölgede jandarma JAK timleri ile birlikte arama yapan UMKE ekipleri, ihbarın geldiği vadide 3 kişinin mahsur kaldığını belirleyerek, hayati tehlikesi bulunan birkişiyi Fethiye Devlet Hastanesine sevk ettiler. Olayda ağır yaralanan Mahmut Kula adlı kişinin kafa travması ve vücudun farklı noktalarında kırıklar olduğu öğrenildi.

ARKADAŞLARI KURTARMAYA ÇALIŞTI

Vadide, mahsur kalan 2 kişinin güvenli bir şekilde Vadi’den çıkartılması için ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.Bu arada hastaneye kaldırılan ağır yaralı şahsın ifadesinde Kelebekler Vadisinde arkadaşları ile selfie çekmek isterken aşağı düştüğünü ve arkadaşlarının da kendisini kurtarmak için vadiye indiğini söylediği öğrenildi.

KILPAYI ÖLÜMDEN KURTULMUŞ

Zorlu arazi koşullarına rağmen kısa sürede bölgeye ulaşan UMKE, JAK VE 112 Ekipleri olayda ağır yaralanan Mahmut Kula uçurumun kenarından ekipler tarafından başarılı bir operasyonla alındı.

Kelebekler Vadisi’ne düşen şahıs kayalıkların bulunduğunu belirten kurtarma ekibinden bir görevli, “Yaklaşık 350 metre aşağı düşen ve bir uçurumun kenarında takılıp kalan yaralıya güçlükle ulaştık. Aşağıya düşmesine ramak kalmıştı. Pek çok yerinde kırık olan yaralıyı hastaneye kaldırdık” dedi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx