Kadın Girişimcilere Teknoloji Desteği

Türk Telekom, Kadınları Teknoloji ve Girişimcilikle Buluşturdu

Türk Telekom, Nokia ve UN Women işbirliğiyle yürütülen küresel program kapsamında kadınların teknolojiye erişimini artırmak ve girişimcilik becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye’de önemli bir adım attı.

Türk Telekom’un açıklamasına göre, Nokia ve UN Women işbirliğiyle dünya genelinde kadınların ekonomik bağımsızlıklarının artırılması ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen programa Türk Telekom da destek veriyor. “Girişimcilik İçin Harekete Geç” adıyla Hatay’da gerçekleştirilen program, depremden etkilenen kadın girişimcilere finansal okuryazarlık ve dijital pazarlama konularında eğitimler sundu.

Eğitim programı, kadınların girişimcilik becerilerini güçlendirerek iş dünyasında daha etkin bir rol oynamalarını sağlamanın yanı sıra, yerel ihtiyaçlara uygun çözümler ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olmayı amaçlıyor.

Hatay’da düzenlenen eğitimlere bölgedeki 9 kadın kooperatifinden 27 kadın girişimci katıldı. Eğitimlerde, finansal ve dijital okuryazarlık, siber güvenlik, pazarlama, proje yönetimi ve tedarik zinciri gibi alanlarda uygulamalı içerikler sunuldu.

Ayrıca, programa katılan kadınlara yıl boyunca mentorluk desteği sağlanarak sürdürülebilir başarıların elde edilmesi hedefleniyor.

Bu yıl daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen program, fırsat eşitliği ve kadınların güçlenmesi odaklı sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, kadınların teknolojiyle desteklenmesinin ekonomik kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu belirtirken, teknolojiyi herkesin erişebileceği bir hale getirme konusundaki çabalarını vurguladı.

Nokia Türkiye Ülke Müdürü Erensoy Bilgin ise UN Women işbirliğini Türkiye’ye taşımaktan gurur duyduklarını ifade ederken, kadın girişimcilere destek olmanın önemine dikkat çekti.

UN Women Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı ise kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini destekleyen işbirliklerinin değerli olduğunu vurgulayarak, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmada bu tür programların kritik rol oynadığını belirtti.

Related Posts

ABD ve Çin hazine bakanları İsviçre’de bir araya geliyor

ABD Hazine Bakanı Bessent ve Ticaret Temsilcisi Greer’in Çinli yetkililerle görüşeceği açıklandı.

Yaşlı ve engelli aylıkları yattırıldı mı? Bakan açıkladı

Milyonlarca kişi, “Yaşlı ve engelli aylıkları yatırıldı mı?” diye merak ederken, haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi. Göktaş, mayıs ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu …

Ünlü mobilya devi Bellona satıldı

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde Bellona’nın satışı için ihalesi gerçekleşti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen satış süreci, hakkında açıklama yapıldı. MUHAMMEN BEDEL 7 MİLYAR TL OLARAK AÇIKLANDI Mobilya sektörünün en …

Borsa günün ilk yarısında yükseldi: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,87 değer kazanarak 9.191,47 puana çıktı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 79,28 puan ve yüzde 0,87 artışla 9.191,47 puana yükseldi.

Altın tekrar yükselişe geçti! Gram fiyatı 4 bin 200 liranın eşiğinde…

Altın fiyatları rekor seviyelerden 4 bin liranın altına gerilemesinin ardından son 48 saatteki sert yükselişi ile tekrar zirveye yaklaştı.

Emekçinin kayıpları büyürken sendikalardan ek zam talepleri yükseliyor: Enflasyon maaşı eritiyor

Enflasyon, maaş, ücret ve aylıkları yutuyor. Çalışanlar ile emeklilerin gelirleri enflasyon karşısında hızla erimeye devam ederken, sendikalardan “ek – seyyanen zam” talepleri geldi. Enflasyonun düştüğü ile övünen iktidar ise emekçi ve emeklinin gelir kayıpları konusunda sessiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir