Erdoğan’dan referandum sinyali

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Adnan Menderes Kongre Merkezi Özgürlük ve Demokrasi Adası’nda düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu’nda konuştu.

Menderes ve arkadaşlarının anan Erdoğan, yeni anayasa mesajı da verdi. Erdoğan “Bu millet merhum Menderes ve arkadaşlarını her zaman şükranla ve biraz da idamlarına engel olamamanın mahcubiyetiyle hatırlayacaktır. Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz” dedi.

“EN FAZLA DARBE GİRİŞİMİNE KALAN HÜKÜMETİZ” 

Erdoğan, şu mesajları verdi:

– Anadolu ihtilalini içlerine sindiremeyenler, milli iradeyi gasbetmek için 22 yıl boyunca her yolu denediler. Türk siyasi tarihinin en fazla darbe girişimine maruz kalan hükümetiyiz.

– Demokrasimize ve milli iradeye kimsenin pusu kurmasına izin vermeyiz. Bu ülkede artık darbeler ve muhtıralar dönemi kapanmıştır. Bu ülkede fezlekeler, iddianameler, tetikçiler ve terör örgütleri üzerinden siyaset mühendisliği yapıldığı günler sona ermiştir.

YENİ ANAYASA MESAJI 

– Yeni anayasaya ülkemizin niçin lüzum duyduğunu farklı vesilerle kamuoyumuzla paylaştık. Anayasa normlar hiyerarşisinin tepesinde yer alır. 1961 Anayasası’nın millete ve milli iradeye zorla giydirdiği deli gömleği 1982’de daha da daraltılmıştır. Türkiye’nin mevcut darbe anayasasına mahkum edilmesi, siyasete güveni zedeliyor.

– Milletin fikri, talepleri, endişeleri dikkate alınmadan uzlaşma aranmadan yapılan anayasa doğumundan itibaren sakattır özürlüdür kriz üretmeye daha yakındır.

– Türkiye’ye tarihinin en büyük demokrasi zaferlerini kazandırmış bir iktidar olarak biz yapıcı ve uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar koruyacağız. Muhalefetteki muhataplarımızın da ülkemizi darbe anayasasına mahkum ve mecbur etmekte ısrarcı olmayacaklarını düşünüyorum.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx