BTSO Başkanı İbrahim Burkan,TEKNOSAB’da iki yeni lojistik merkezi kurmayı planladıklarını açıkladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, odanın mayıs ayı olağan toplantısında, Türkiye’nin ileri teknoloji atılımı doğrultusunda hayata geçen TEKNOSAB’da Güney Marmara’nın en büyük lojistik merkezini hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

TEKNOSAB Lojistik Park Projesi’nin, bölgede iki farklı lokasyonda planlandığını dile getiren Başkan Burkay, “TEKNOSAB Lojistik Park, Bursa’ya 30, Bandırma Limanı’na 75, Gemlik Limanı’na ise 50 kilometre gibi bir mesafede bulunuyor. TEKNOSAB sınırları içinde 173 bin 600 ve 89 bin metrekarelik iki farklı alanda hayata geçireceğimiz Lojistik Park projemizde, TIR ve treyler park alanları, gümrük alanı, antrepo ve sosyal tesisler, idari ofisleri, dinlenme ve konaklama alanları da bulunacak. Güvenlikten plaka okumaya kadar pek çok teknik altyapı ile birlikte, 300’ün üzerinde yükleme rampası, kolon arası aks mesafeleri ve kiriş altı yükseklik değerleri ile lojistik sektörünün uluslararası standartlarıyla tespit edilmiş ölçeklerle hayata geçiyor.” diye konuştu.

TEKNOSAB LOJİSTİK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONU’NU KURUYORUZ

Türkiye’deki 360’a yakın Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırıma başlama süresinin yaklaşık 12 yıl olduğunu söyleyen Burkay, ancak gerçekleştirdikleri iş modeliyle TEKNOSAB gibi dev bir projenin kamulaştırma ve altyapı yatırımları da dahil olmak üzere 4 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirmeyi başardıklarını söyledi.

Bölgede ihtiyaç duyulan merkezlerin kurulması amacıyla belirlenen alanlarda, ilk etapta gümrük, antrepo, depolama ve lojistikle ilgili hizmetlerin sağlanması için gerçekleştirdikleri Lojistik Park projesinin de yeni bir iş modeliyle kurgulandığını dile getiren Burkay şunları söyledi;

“Bu kapsamda TEKNOSAB Lojistik Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kuruyoruz. Bu fon, aynı zamanda TEKNOSAB Lojistik Park AŞ paylarına yatırım yapacak. TEKNOSAB Lojistik Park A.Ş, lojistik merkezinin inşaatı ve işletmesinden sorumlu olacak. Yatırım Fonu’nda 5 ana pay grubumuz olacak. Öncelikli olarak TEKNOSAB yatırımcıları ve BTSO organ üyesi iş insanlarımız, imtiyazlı paylara ve yatırım olanağına sahip olacak. Diğer paylar ise imtiyaz içermeyecek ve Türk iş dünyasına, emeklilik fonları, nitelikli yerli ve yabancı yatırımcılara ihraç edilecek.

170 MİLYON DOLAR SEVİYESİNDE YATIRIM

TEKNOSAB Lojistik Park Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile toplamda 262 bin 600 metrekarelik alanı barındıran yaklaşık 170 milyon dolar seviyesinde bir yatırım gerçekleştirmeyi öngörüyoruz. Projenin 30 ayda tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu projeye Bursa ekonomisinin ürettiği değerin, 55 bin üyemizin faydalanacağı bir iş modeliyle startını vermiş oluyoruz.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx