Eskişehir’de sol gözüne altınla tedavi yaptırdı

Eskişehirli Ümmü Gülsüm Cihan, 30 Yıl Sonra Sol Gözünü Kapatabildi

Eskişehir’de yaşayan 56 yaşındaki Ümmü Gülsüm Cihan, gençlik yıllarında yüz felci geçirdi. Bu durum sonucunda sol gözünü kapatamama sorunuyla karşı karşıya kalan Cihan, aynı zamanda yüz simetrisinin de bozulmasına neden oldu. Yaklaşık 30 yıl boyunca sol gözünü açık bir şekilde uyuyan Cihan, ablasının yönlendirmesiyle Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar ile tanıştı.

Yapılan muayene sonucunda Ümmü Gülsüm Cihan’a sol gözünü kapatabilmesi için altın implantasyonu önerildi. Ameliyatla Cihan’ın sol gözüne 24 ayar altın yerleştirildi ve sol gözü kapatması sağlandı. Operasyon sonrasında kendini daha iyi hisseden Cihan, ağrılarının sona erdiğini ve yüz simetrisinin düzeldiğini belirtti.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar, yaptığı açıklamada, “Hastamızın yüz felci sonucu sol gözünü kapatamama sorunu vardı. Ameliyatla bu sorunu çözerek göz ve yüz simetrisini sağladık. Bu tür rahatsızlıklara dikkat çekmek ve tedavi edilebilir olduğunu göstermek önemlidir.” dedi.

Ümmü Gülsüm Cihan ise, gençlik yıllarından beri yaşadığı sorunun sonunda çözüme kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Yıllardır sol gözümü kapatamıyordum, ancak şimdi doğal bir şekilde gözlerimi kapatabiliyorum. Bu ameliyat sayesinde hayatımın rahatlayacağını hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Related Posts

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Basit bir diş ağrısının altından MS çıkabilir!

Doç. Dr. Nurettin Diker, yüz ağrısı, çene uyuşması ve konuşma güçlüğü gibi belirtilerin bazen Multipl Skleroz’un (MS) ilk işareti olabileceğini belirtti.

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları