Bu kadarına da pes! Bilmeden pek çok kişi tüketiyor: İçeceklerde bulunan 3 tehlike

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Güvenliği Uyarısı

Milliyet.com.tr/ÖZEL Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden gıda taklitleri ve tehlikeli ürünler listesini güncelledi. Yapılan incelemelerde, pide iç harcında kanatlı eti ve sakatat, taze beyaz peynir ile kaşar peynirinde düşük yağ oranı, tereyağında bitkisel yağ, zeytinyağında ise tohum yağı tespit edildi. En dikkat çekici durum ise karışık meyve aromalı bitki karışımlı içeceğin içinde bulunanlar oldu.

Hilelerin En Çok Yapıldığı Ürünler

Özellikle restoran ve yemek sektöründe, en sık rastlanan hileler arasında pide harcı, lahmacun harcı, kebap gibi ürünlere karıştırılan bilinmeyen içerikler bulunuyor.

Doğru ve Sağlıklı Tüketim İçin

Vatandaşların pide gibi ürünleri tüketirken dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir? Sakatat, taşlık, kanatlı hayvan eti gibi karışımların insan sağlığına olası zararları nelerdir?

Uzman Görüşleri

Bu konuda görüşleri alınan Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, “Et ve et ürünlerini alırken dikkatli olmalıyız. Üreticiler maliyetleri düşürmek için yasal olmayan yollarla ürünlerde hile yapabiliyorlar. Bu durum, insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Önemli Uyarılar

Tüketici olarak, restorana gittiğinizde saklı evraklara ve denetim belgelerine dikkat etmek önemlidir. Ürünleri tüketmeden önce kokusuna bakmak ve gerekli durumlarda yetkililere ihbarda bulunmak gerekmektedir.

İçeceklerdeki Tehlikeler

Bakanlık yapılan denetimlerde, içeceklerde ilaç etken maddeleri tespit etti. Bu maddelerin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtildi. Tüketici, ambalajsız ve tanınmayan ürünlerden uzak durmalı ve ürünlerin üzerindeki bilgilere dikkat etmelidir.

Sağlıklı ve Güvenilir Gıda Tercihleri

Süt ve süt ürünleri ile ilgili olarak, ürünlerin içerik bilgilerine dikkat etmek önemlidir. Ürünlerin doğallığı ve güvenilirliği konusunda şüpheler oluşmamalıdır. Ambalajsız ürünlerin sağlık açısından risk oluşturabileceği ifade edildi.

Related Posts

Resmi Gazete’de yayımlandı: Toplu sözleşme görüşmelerine Memur-Sen başkanlık edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2025 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliği, Resmi Gazete …

Bursa’nın ihracatında otomotiv sektörü başı çekiyor

Bursa’nın dış satımının yüzde 50,32’lik kısmı otomotiv endüstrisi ürünlerinden oluştu.

Spotify’a dava açılabilir: ‘Dini ve milli değerler’ sopası gösterildi!

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify’da Türkiye’de ‘dini ve milli değerler’e takıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı uygulamayı mercek altına aldı ve “dini ve milli değerleri hedef alan içerikler” olduğuna hükmettiği durumda ceza …

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Ekonomist Muhammet Bayram canlı yayında rakam verdi

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte en düşük emekli maaşına yapılacak zam için de harekete geçilecek. Ekonomist Muhammet Bayram

Son dakika…. Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu!

Son dakika… TÜİK’in açıkladığı haziran ayı enflasyon oranına göre temmuz ayı tavan kira artış oranı %43,23 oldu. Haziran ayında aylık enflasyon yüzde 1,37 olurken yıllık enflasyon ise yüzde 35,05 oldu.

Garanti BBVA Genel Müdürü, faiz indirimi için tarih verdi

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından Garanti BBVA’nın Genel Müdürü Mahmut Akten, temmuz ayında yapılacak PPK toplantısında TCMB’nin 300 baz puan indirime gitmesini beklediğini açıkladı. Akten ayrıca yıl sonu enflasyonunun yüzde 30’un altına düşeceğini öngörerek, faizler için yüzde 36 tahmininde bulundu.